tumblr visitor stats
Botimet Max -
.

$11.00

Sinopsi

Gjeni rrugën se si ata të kontribuojnë në suksesin e kompanisë

Çështja më e rëndësishme e një punonjësi sot është ”menaxheri im”, pra kush e drejton atë në punë. Shumica e menaxherëve nuk janë të ndërgjegjshëm për këtë.
Punonjësit e sotëm nuk i përgjigjen e binden menaxherit të “tipit të vjetër”, stilit militarist të drejtimit.

Ata (punonjësit) janë shumë të pavarur, individë profesionistë që kanë idetë e tyre plotësisht të zhvilluara.
Liderët dhe menaxherët, të cilët provojnë t’i mikro-udhëheqin ata duke i monitoruar e “korrigjuar” në të gjitha detajet e punës së tyre, konfrontohen gjerësisht me pakënaqësinë, mbylljen, mërzitjen e tyre, rritjen e stresit, mungesën e rezultateve, deri largimin për diku tjetër.

Mendoni sikur të drejtonit një grup vullnetarësh. Ju duhet t’i udhëhiqni ata për të bërë një punë. Kur njerëzit janë vullnetarë, ju nuk mund t’i pushoni, sepse ju mbetet t’i bëni punët vetë.
Kështu do të mendoni për punonjësit tuaj. Paga që iu jepni nuk ju jep të drejtë t’i gjykoni dhe as t’i kritikoni në çdo hap.

Drejtuesit dhe menaxherët e zotë harxhojnë më shumë kohë dhe energji për gjetjen e njerëzve të duhur, sesa në përmirësimin e atyre që nuk janë të përshtatshëm.
Ata përzgjedhin me kujdes punonjësit, më pas ata zbulojnë e rizbulojnë aftësitë dhe cilësitë që punonjësit kanë, çfarë duan të bëjnë vërtet në kompani, sa iniciativë kanë, çfarë dinë të bëjnë më mirë dhe u lënë atyre hapësirë të lirë zgjedhjeje dhe veprimi.
Bota e suksesit është bota e menaxherëve dhe e drejtuesve të zotë.

LIBRI ËSHTË I DUHURI PËR DREJTUES TË ÇDO NIVELI, STUDENTË GAZETARË, STUDIUES, AGJENTË TË NDRYSHËM TREGJESH, PROFESIONISTË ME AMBICIE, PEDAGOGË E MËSUES, PRINDËR, SI EDHE NJERËZ INTELIGJENTË.

Detaje rreth librit

Formati : Print
ISBN: 978 – 99956 – 23 – 37 - 1
Faqe :
Shtepia Botuese : Botimet Max

Ky liber shitet ne 2 formate:
Liber : $11.00
eBook : $9.00

Mos i gjyko punonjësit

Steve Chandler dhe Duane Black


Kategoria:

Komentet

1 koment ne “Mos i gjyko punonjësit”

  1. Shum liber i mir pet kohrat e sotit pasi jan shtuar trysnit ndaj puntorit ne shtetet evropiane mund tthem se i konsiderjn shumicen e rasteve njerzit si me qen ndonje vegel pune nuk intereson qe ta demton shendetin apo edhe se ta shkatrron nuk ju ka mbet pik turpi

    Durgut Selimi

Jepni mendimin tuaj

Kosto dhe koha e postimit

* Kostot dhe koha e shperndarjes. Me poshte jane shenuar cmimet e shperndarjes ne Dollar $ ne te gjithe vendet e botes sipas postes Shqiptare. TARIFAT

* Per porosi brenda Shqiperise koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 2-3 dite pune.

* Per porosi ne zonen e Evropes koha e mberritjes se porosise tuaj  eshte 7-9 dite pune

* Per porosi ne zonat e tjera te botes koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 15-20 dite pune.

** Nuk ka kosto shperndarje per librat ne formatin elektronik eBook