tumblr visitor stats
Botimet Max -
.

Sinopsi

Gjuha gëlon nga fjalë dhe shprehje që i drejtohen mitologjisë greke. Përmes tyre, kultura jonë ka ditur të farkëtohet dhe të gjejë shprehjen e vet. Në mënyrë të figurshme, mitet shpjegojnë lëvizjet e natyrës, ciklin e bimësisë ose edhe çastet e ndryshme kyçe të ekzistencës njerëzore. 50 mite greke, midis më të njohurave, analizohen këtu në thellësi, si për nga kuptimi, ashtu edhe për nga simbolika e tyre. Sa i takon pikturës, skulpturës apo fotografisë, ato zbulojmë se deri në ç’pikë mitet e lashta e kanë pasuruar, kohë pas kohe, qytetërimin tonë.

Në shekullin që jetojmë, mitologjia shihet si diçka më pak thelbësore në zhvillimin intelektual të secilit; megjithatë është ende shpejt që ajo të zhduket nga letërsia, teatri, opera apo artet plastike.

Një nga romanet më të shquara të shekullit që sapo kaloi, Ulisi, i autorit irlandez Xhejms Xhojs, është ndërtuar mbi modelin e Odisesë. Në gjuhën tonë të përditshme, mitet mbeten të pranishme dhe janë të shumta romanet dhe filmat që dallohen për një afrim të maskuar me ndonjë prej tyre ose që japin versionin bashkëkohor të një tragjedie klasike.

Detaje rreth librit

Formati : Print
ISBN: 99943-37-55-6
Faqe : 308
Shtepia Botuese : Botimet Max

Ky liber shitet ne 2 formate:
Liber : $9.00
eBook : $7.00

MITET: Më të famshmet e Lashtësisë

Gerold Dommermuth-Gudrich


Kategoria:

Komentet

2 komente ne “MITET: Më të famshmet e Lashtësisë”

  1. i bukur

    francesko

  2. I bukur

    Bushi Myslym Lamaj

Jepni mendimin tuaj

Kosto dhe koha e postimit

* Kostot dhe koha e shperndarjes. Me poshte jane shenuar cmimet e shperndarjes ne Dollar $ ne te gjithe vendet e botes sipas postes Shqiptare. TARIFAT

* Per porosi brenda Shqiperise koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 2-3 dite pune.

* Per porosi ne zonen e Evropes koha e mberritjes se porosise tuaj  eshte 7-9 dite pune

* Per porosi ne zonat e tjera te botes koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 15-20 dite pune.

** Nuk ka kosto shperndarje per librat ne formatin elektronik eBook