tumblr visitor stats
Botimet Max -
.

Sinopsi

Për herë të parë në shqip, pjesa e dytë e mbetur e romanit “Frymë të vdekura” – njërit prej librave më të mrekullueshëm të letërsisë botërore, që për një shekull e gjysmë vazhdon të mahnitë lexuesit e të gjitha moshave. Tre vjet pas vdekjes së Gogolit, më 1855, si u botua pjesa e dytë e “Frymë të vdekura” (ashtu e cunguar), në një letër që Nekrasovi i dërgonte Turgenjevit, mes të tjerave, i shkruante:

Gogoli nuk shkruante për atë që mund të pëlqehej më shumë nga të tjerët, as për atë që ishte më e lehtë për talentin e tij të madh, por vetëm për atë që mund të ishte më e dobishme për atdheun e tij. …ka periudha, kur as ia vlen të flasësh në emër të së bukurës e sublimes, pa treguar ndërkohë çiltas mjetet dhe rrugët që të shpien drejt tyre.

Kjo rrethanë e fundit qe zhvilluar shkarazi dhe dobët në pjesën e dytë të Frymë të vdekura, në një kohë që duhej të përbënte boshtin themelor, prandaj dhe u desh të digjej.

Mos më gjykoni për këtë dhe mos u ngutni të nxirrni përfundime… Detyra ime mbetet shpirti dhe çështjet e tjera të jetës… Unë djeg bash atëherë kur duhet djegur dhe them se e kam mirë…

Detaje rreth librit

Formati : Print
ISBN: 99943-764-8-9
Faqe : 204
Shtepia Botuese : Botimet Max

Ky liber shitet ne 2 formate:
Liber : $8.00
eBook : $6.00

Frymë të vdekura

Nikollaj V. Gogol


Kategoria:

Komentet

Jepni mendimin tuaj

Kosto dhe koha e postimit

* Kostot dhe koha e shperndarjes. Me poshte jane shenuar cmimet e shperndarjes ne Dollar $ ne te gjithe vendet e botes sipas postes Shqiptare. TARIFAT

* Per porosi brenda Shqiperise koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 2-3 dite pune.

* Per porosi ne zonen e Evropes koha e mberritjes se porosise tuaj  eshte 7-9 dite pune

* Per porosi ne zonat e tjera te botes koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 15-20 dite pune.

** Nuk ka kosto shperndarje per librat ne formatin elektronik eBook