tumblr visitor stats
Botimet Max -

Trupi e mendja rss

Pas bukurisë

Bukuria e vërtetë s’është dukja, por sharmi harmonia e duhur mes trupit dhe shpirtit. Sot bukuria nuk quhet me si një dhuratë që natyra disave ua ka mohuar e disa të tjerëve ua ka falur, por si dicka që të gjithë mund e madje duhet ta kenë. Sa vjen e shtohen femrat – kohët e […]

Si ta ruajmë inteligjencën

Si ta ruajmë inteligjencën dhe si të mbajmë në formë trurin gjatë tërë jetës? Truri ynë pëson ulje të rendimentit në vite dhe pas moshës 50 vjeç ndodh humbja e neuroneve me një ritëm më të shpejtë. Ndaj truri si organ plastik duhet të ushtrohet rregullisht. Autori propozon eksperimente me kujtesën, fjalëkryqe, analiza të fotografive […]

Truri i fëmijës

Tony Buzan meriton një medalje për zbulimin e konceptit që ruan shëndetin mendor me anë të Hartave të Mendjes, të cilat i bëjnë detyrat e vështira mendore të mundshme, madje të pëlqyeshme, duke vënë në punë anën e djathtë të trurit, në të cilën mbretërojnë ngjyrat dhe aftësia krijuese. Ky sistem mund të jetë jetëshpëtues […]

Shekulli Online

Shkarko Katalogun