tumblr visitor stats
Botimet Max -

Gatim rss

Tryeza e festave

Festat familjare të Vitit të ri, Krishtlindjeve, Shën Valentinit, festave fetare, fejesat e martesat, ditëlindjet, përvjetoret, festat zyrtare dhe pritje të ndryshme janë ngjarje të gëzueshme, por dhe që kërkojnë tryeza të mbushura me gatime të shijshme, meny të pasura, shtrim të veçantë të tavolinës dhe shërbim të mirë. “Tryeza e  festave” eshte një libër […]

Gatime me mish dhe me peshk

Mishi dhe peshku kanë rëndësi të madhe për organizmin e njeriut. Mishi (sidomos nënproduktet e tij), përmban një sasi të madhe proteinash vitaminash dhe kripërash minerale. Duhet të dimë ta përcaktojmë mirë cilësinë e mishit, si dhe gatimin ku mund të përdoret. Edhe peshku është një produkt mjaft i rëndësishëm në ushqimin tonë të përditshëm, […]

Gatime me perime dhe gjellë tradicionale shqiptare

“Gatimet me perime dhe gjellët tradicionale shqiptare”  janë një pasuri e paçmueshme e kuzhinës sonë. Pa u menduar gjatë, duke shfletuar faqet e këtij libri, çdo amvisë do ta ketë më të lehtë të zgjedhë të gatuajë gjellën më të shijshme. Njihuni me këto receta gatimesh, përpiquni t’i zbatoni ato dhe tryezat tuaja do të […]

Lloje të ndryshme bukësh

Në këtë libër gjenden receta të ndryshme për prodhimin e bukëve. Në çdo recetë, masat janë matur në mënyrë të tillë që të përgatiten një bukë e madhe ose dy bukë të vogla, sasi kjo që i mbulon nevojat e një familjeje të sotme. Buka, si ushqim parësor, përbën një traditë të zakonshme të njerëzimit […]

Receta Vere

Në faqet e këtij libri, amvisat do të gjejnë një numër të madh recetash gatimi, që do t’u krijojnë mundësinë që çdo ditë të sjellin në tryezat e tyre një shumëllojshmëri aromash dhe shijesh. Në fillim jepen këshilla për shtrimin e tryezës; një amvisë duhet të dijë si ta shtrojë sa më bukur dhe thjesht […]

Shekulli Online

Shkarko Katalogun