tumblr visitor stats
Botimet Max -

Ekonomi & Biznes rss

Donal J. Trump Si të bëhesh i pasur

“Si të bëhesh i pasur – kështu vendosa ta titulloj këtë libër, pasi sa herë që takoj njerëz, është pikërisht kjo ajo që ata më kërkojnë të dinë. Për të bërë një bukë, ju duhet të pyesni bukëpjekësin; për të bërë para, duhet të pyesni një miliardier.” –         Autori    – Në fillim arriti të bënte […]

Mos i gjyko punonjësit

Gjeni rrugën se si ata të kontribuojnë në suksesin e kompanisë Çështja më e rëndësishme e një punonjësi sot është ”menaxheri im”, pra kush e drejton atë në punë. Shumica e menaxherëve nuk janë të ndërgjegjshëm për këtë. Punonjësit e sotëm nuk i përgjigjen e binden menaxherit të “tipit të vjetër”, stilit militarist të drejtimit. […]

Fuqia e instinktit në biznes

Suksesi i biznesit përshkohet nga procesi i thjeshtë i vëzhgimit dhe kuptimit të natyrës njerëzore. Sipërmarrësit dhe menaxheret  duhet të kenë besim tek intuita, te dijet e fituara dhe të mprehura nëpërmjet përvojës gjatë viteve të tëra aktiviteti, dhe jo vetëm në biznes, por edhe në të gjitha fushat e tjera të jetës. Duhet të […]

100 mënyra për të motivuar punonjësit

Si arrijnë drejtuesit rezultate marramendëse, pa i sforcuar të tjerët Sekreti i menaxherëve të zotë qëndron tek aftësia për të motivuar dhe bërë punën përmes punonjësve që drejtojnë. Motivimi i punonjësve është një temë shumë e gjerë dhe shumë e ndërlikuar në biznes. Vetë menaxherët kanë nevojë të shikojnë nga vetja: – Sa kohë dhe vëmendje i […]

Drejtimi dhe vetëmashtrimi

“Drejtimi dhe vetëmashtrimi” tregon se shumica e problemeve që lidhen me personat dhe kompanitë janë rezultat i atij që quhet “vetëmashtrim”. Përmes një historie zbavitëse dhe shumë edukative, në këtë libër shpjegohet se ç’është vetëmashtrimi, si bien njerëzit në kurthin e tij, si i minon ai arritjet personale dhe funksionimin në nivel kompanie dhe – […]

Përgjigje për 120 pyetjet më të vështira

Një libër shumë i lehtë për t’u lexuar, që ndalet në një sërë pyetjesh interesante dhe zbavitëse.  Përgjigjet e tyre me siguri që do t’i zhvillojnë më tej aftësitë dhe dijet tuaja. Nëse jeni menaxher në hapat e para të punës suaj, student marketingu apo dhe profesionist me përvojë, do të mrekulloheni nga origjinaliteti i […]

Ëndërro, sfido dhe do t’ia dalësh

Meso te fshehtat e nje ikone boterore Gjate gjithe jetes sime kam luftuar për të arritur suksese si biznesmen, gjatë aventurave të ndryshme, si autor, si baba dhe si bashkëshort krenar. Dua të ndaj me ju ato që kam mësuar gjatë gjithë jetës, ato që më kanë ndihmuar të jap më të mirën time. Ato […]

Marketingu

Filip Kotler është një nga ekspertët më të njohur në strategjinë e marketingut dhe ka marrë çmimin “Lideri i mendimeve të marketingut” prej Shoqatës Amerikane të Marketingut. Aktualisht ai është professor me gradën S. C. Johnson & Son në degën e marketingut kombëtar në Kellogg School of Management of Northwestern University në Çikago. Librat e […]

Të negociosh si fëmijë

Përmes një mendjehollësie dhe humori të rrallë, që do t’ju ndihmojë ta zgjidhni shejtanin e vogël që keni brenda vetes, ky libër zbavitës dhe tepër serioz, ju paraqet disa nga taktikat më të frytshme të negocimit. A do që të jesh i ri? Sillu si fëmijë. A do të kesh sukses në biznes? Përdor zotësitë […]

Menaxhimi i perfomancës

Menaxhimi i performancës së stafit të një kompanie është një mekanizëm që kontribuon në ecurinë e stafit dhe të vet kompanisë. Me anë të qartësimit të objektivave të kompanisë, rishikimit të rregullt dhe shndërrimit të tyre në objektiva individuale, ai ofron një mjet të strukturuar dhe efektiv menaxhimi. Në këtë edicion të tretë të rishikuar, […]

Pyetni klientët sa të mirë jeni

Fuqia e konsumatorit është më e madhe se kurrë më parë. Megjithatë, distanca ndërmjet asaj që premtojnë kompanitë dhe asaj çfarë provojnë konsumatorët asnjëherë s¿ka qenë kaq e madhe, gjë që e tregojnë edhe një varg skandalesh biznesi të kohëve të fundit. Nëse kompanitë duan të mbijetojnë e të lulëzojnë në këtë epokë të konsumatorëve, […]

Përtej arsyes

Në librin “Përtej arsyes” do të mësoni se si t’i përdorni emocionet për ta shndërruar një zhgënjim – qoftë ky i vogël apo i madh, profesional apo personal – në një mundësi përfitimi për të dyja palët. Ne s’mund t’i ndalim emocionet, as rrjedhën e mendimeve. Sfida jonë është të mësojmë të nxisim emocione, që […]

Jo çfarë thua, por çfarë bën

I shkruar nga bashkautori i best-sellerit “Nuk janë të mëdhenjtë që hanë të vegjlit, por janë të shpejtët që hanë të ngadaltët”, ky libër është një udhëzues i domosdoshëm menaxhimi, për të bërë të mundur që strategjitë afatgjata dhe synimet e përditshme që caktojnë kompanitë, të realizohen në mënyrë të suksesshme.     Menaxherët e […]

Duajini punonjësit,që të mos i humbisni

Ata janë punonjësit tuaj të talentuar, të përkushtuar, plot potencial dhe qytetarë të besueshëm. Pavarësisht nga luhatjet ekonomike, ju doni që ata të qëndrojnë. Madje doni që ata të jenë të interesuar, të motivuar dhe të japin maksimumin e tyre. Ata luajnë një rol të rëndësishëm në suksesin tuaj, madje ata kërkohen nga konkurrentët. Studimet […]

9 gënjeshtrat që mbajnë peng biznesin

 Duhen para për të fituar para.  Gjithçka që më duhet të di, është si të fitoj para.  Kemi nevojë të bëhemi të njohur.  Përvoja do të më sjellë përfitime.  Jam viktimë e rrethanave.  Duhet të jeni dorështrënguar.  Klientët janë të vështirë për t’u kuptuar.  Nuk kam nevojë për ndihmë.  Ulja e çmimeve sjell fitime në […]

Njeriu më i pasur në kohëra

Sekreti i mbretit Solomon drejt suksesit, pasurisë dhe lumturisë Çdo vit tregun e pushtojnë me dhjetëra libra, që kanë si qëllim t’ju ndihmojnë të arrini më shumë sukses, pasuri dhe lumturi. Ndoshta do të mendonit: Nuk ka asgjë për të shtuar. Gjithë mençuria e duhur për t’i arritur këto synime është mjaft e vlefshme për […]

Shekulli Online

Shkarko Katalogun