tumblr visitor stats
Botimet Max -

Adoleshentet rss

Flisni me adoleshentët për gjërat e rëndësishme për ta

Jean Sunde Peterson Flisni me adoleshentët për gjërat e rëndësishme për ta Diskutime për stresin, identitetin, ndjenjat, marrëdhëniet, familjen e shkollën dhe të ardhmen   Prindër dhe mësues! Adoleshenca është periudha më e vështirë për jetën e një të riu dhe shpesh vendos fatin e tij/saj. A mund t’i trajtoni adoleshentët, nxënësit, thjesht si qenie […]

Zemërimi tek adoleshentët

Zemërimi tek adoleshentët   Vitet e adoleshencës janë të trazuara: një periudhë vërshimi dhe zbulimi vetjak. Por disa adoleshentë përballen  me humbjen e kontaktit me pjesëtarë të familjes për shkak të keqtrajtimit, rritjes në mjedise ku shpërfillen apo fyhen sistematikisht, prindërve që nuk merren me ta, ose kur për shkak të humbjes së prindërve të […]

Këmbëngul të jesh vetvetja

Libri “Këmbëngul të jesh vetvetja” flet për konfliktet me të cilat përballen adoleshentët sidomos në shkollë. 26 adoleshentë të të gjitha rracave rrëfejnë për jetën e tyre dhe se sat ë vështirë e kanë të jenë vetvetja, sidomos kur i mbajnë nën kontroll, kur i sulmojnë, kur u bëjnë presion, kur i përjashtojnë dhe kur […]

Respekti për vajzat adoleshente

Një libër i mrekullueshëm, si për vajzat, ashtu edhe për prindërit. Një  udhërrëfyes për vajzat; si të respektohen dhe si të veprojnë kur u cenohen të drejtat. Ti ke nevojë për të. E do. E meriton. Ja si mund ta fitosh. Respekti lidhet me gjithçka, duke nisur nga forma se si ndihesh, cila je dhe […]

Vajzat në rrugë të mbarë

Nëse një vajzë nuk është e kujdesshme në adoleshencë, ajo mund të bjerë në kurth, ngaqë pamja vlerësohet si më e rëndësishme se vetë qenia e saj dhe për një të dashur ajo humb një pjesë të vetvetes. Kjo mund të lërë gjurmë të pashlyeshme në jetën e saj dhe mund ta çojë drejt drogës, […]

Shekulli Online

Shkarko Katalogun