tumblr visitor stats
Botimet Max -

Libra rss

Ju mund të arrini çdo gjë që doni

Sipas një studimi të fundit, botuar në “Guardian”, faktor kryesor për të arritur suksesin është lumturia dhe jo të punuarit shumë. Njerëzit gazmorë kanë më shumë gjasa që të provojnë gjëra të reja dhe ta sfidojnë veten, gjë që forcon emocionet pozitive dhe sjell sukses më të madh në punë, marrëdhënie më të efektshme dhe shëndet [...]

Mos i gjyko punonjësit

Gjeni rrugën se si ata të kontribuojnë në suksesin e kompanisë Çështja më e rëndësishme e një punonjësi sot është ”menaxheri im”, pra kush e drejton atë në punë. Shumica e menaxherëve nuk janë të ndërgjegjshëm për këtë. Punonjësit e sotëm nuk i përgjigjen e binden menaxherit të “tipit të vjetër”, stilit militarist të drejtimit. [...]

Fuqia e instinktit në biznes

Suksesi i biznesit përshkohet nga procesi i thjeshtë i vëzhgimit dhe kuptimit të natyrës njerëzore. Sipërmarrësit dhe menaxheret  duhet të kenë besim tek intuita, te dijet e fituara dhe të mprehura nëpërmjet përvojës gjatë viteve të tëra aktiviteti, dhe jo vetëm në biznes, por edhe në të gjitha fushat e tjera të jetës. Duhet të [...]

100 mënyra për të motivuar punonjësit

Si arrijnë drejtuesit rezultate marramendëse, pa i sforcuar të tjerët Sekreti i menaxherëve të zotë qëndron tek aftësia për të motivuar dhe bërë punën përmes punonjësve që drejtojnë. Motivimi i punonjësve është një temë shumë e gjerë dhe shumë e ndërlikuar në biznes. Vetë menaxherët kanë nevojë të shikojnë nga vetja: - Sa kohë dhe vëmendje i [...]

Shpirtra të bukur

Gjashtë shoqe rreth të 30-tave që jetojnë në Nju-Jork, takohen një mbrëmje në apartamentin e njërës prej tyre për të festuar paralindjen e një bebeje. Janë gjashtë gra profesioniste, që jetojnë në një qytet dhe luftojnë për përzgjedhjet e tyre femërore. Nën flakën e qirinjve, ato tregojnë për përjetime të historive, të dashurive sekrete dhe [...]

Si të jesh përherë i pari

T’i bindësh njerëzit për një pikëpamje që ne kemi dhe t’i bësh ata të mbështetin gjykimin tonë me paratë e tyre është i gjithë thelbi i suksesit në botën e biznesit. Dhe pjesa më e vështirë e procesit të bindjes është ai çasti i shkurtër por intensiv, kur të duhet të paraqesësh rastin tënd te [...]

Familja e sekreteve

  Xhorxh W. Bush largohet nga pushteti si një president që shumë njerëz mund ta konsideronin si popullor dhe shumë të tjerë, si një nga fatkeqësitë më të mëdha në historinë amerikane dhe Russ Baker bën pyetjen kuptimplotë: Kush e donte në të vërtetë këtë njeri në krye të vendit dhe pse mbështetësit e tij [...]

Drejtimi dhe vetëmashtrimi

“Drejtimi dhe vetëmashtrimi” tregon se shumica e problemeve që lidhen me personat dhe kompanitë janë rezultat i atij që quhet “vetëmashtrim”. Përmes një historie zbavitëse dhe shumë edukative, në këtë libër shpjegohet se ç’është vetëmashtrimi, si bien njerëzit në kurthin e tij, si i minon ai arritjet personale dhe funksionimin në nivel kompanie dhe – [...]

Olimpiadat kombëtare të matematikës 3

Në LIBRIN E TRETË jepet paraqitja e ushtrimeve dhe problemave të vitit të katërt, të dhëna kryesisht në fazën finale, por edhe në atë të dytë. Këto tri libra me ushtrime rekomandohen për nxënësit e të katër viteve të shkollave të mesme, që e duan lëndën e matematikës, që marrin pjesë në olimpiadat e matematikës, [...]

Olimpiadat kombëtare të matematikës 2

LIBRI i DYTË përfshin ushtrime dhe problema të olimpiadave të matematikës nga viti 1985 e deri më 2005, për vitin e tretë ( praktikisht të të gjitha olimpiadave të organizuara në Shqipëri). Këto tri libra me ushtrime rekomandohen për nxënësit e të katër viteve të shkollave të mesme, që e duan lëndën e matematikës, që [...]

Shekulli Online

Shkarko Katalogun