tumblr visitor stats
Botimet Max -
.

Sinopsi

“50 filozofët e pashmangshëm” është një rrugëtim në pesëdhjetë etapa përmes historisë së filozofisë. Ai fillon në agim të shekullit VI para Jezu Krishtit, në Greqi, sepse atje, për herë të parë, njerëzit kundërshtuan të pranonin pa asnjë diskutim parashkrimet e traditës.

Ata zëvendësuan, me ligje të vendosura me vullnetin e lirë, të drejtën zakonore, të shenjtëruar nga tradita, ndërsa perënditë e ngarkuara për të mbikëqyrur rregullin e botës dhe që ishin përgjegjëse për zhvillimin natyror, i zëvendësuan me koncepte abstrakte.

Perëndesha e së Drejtës u bë Drejtësia – që do të thoshte ndarje e barabartë dhe shprehej në marrëdhënie numerike të llogaritshme. Zeusi, mbreti i perëndive, pushoi së njëjtësuari me një nga konceptet më të përhapura dhe më të kapshme: me atë të Qenies.

Grekët ranë në një mendje se mendimi, natyra dhe perënditë u binden të njëjtave ligje të përjetshme të matematikës dhe të logjikës, njohja e të cilave e lartëson njeriun mbi kushtet e ekzistencës

Detaje rreth librit

Formati : Print
ISBN: 99943-37-10-6
Faqe : 310
Shtepia Botuese : Botimet Max

Ky liber shitet ne 2 formate:
Liber : $9.00
eBook : $7.00

50 Filozofët e pashmangshëm

Edmund Jacoby


Kategoria:

Komentet

Jepni mendimin tuaj

Kosto dhe koha e postimit

* Kostot dhe koha e shperndarjes. Me poshte jane shenuar cmimet e shperndarjes ne Dollar $ ne te gjithe vendet e botes sipas postes Shqiptare. TARIFAT

* Per porosi brenda Shqiperise koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 2-3 dite pune.

* Per porosi ne zonen e Evropes koha e mberritjes se porosise tuaj  eshte 7-9 dite pune

* Per porosi ne zonat e tjera te botes koha e mberritjes se porosise tuaj eshte 15-20 dite pune.

** Nuk ka kosto shperndarje per librat ne formatin elektronik eBook