tumblr visitor stats
Botimet Max -
 • Donal J. Trump Si të bëhesh i pasur

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2017/04/book-trump-200x150.png

  Published April 27, 2017 at 9:37 am - No Comments “Si të bëhesh i pasur – kështu vendosa ta titulloj këtë libër, pasi sa herë që takoj njerëz, është pikërisht kjo ajo që ata më kërkojnë të dinë. Për të bërë një bukë, ju duhet të pyesni bukëpjekësin; ...

  Donal J. Trump Si të bëhesh i pasur
 • Flisni me adoleshentët për gjërat e rëndësishme për ta

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2016/09/Flisni-me-adoleshentet-Final-200x150.jpg

  Published September 21, 2016 at 8:42 am - No Comments Jean Sunde Peterson Flisni me adoleshentët për gjërat e rëndësishme për ta Diskutime për stresin, identitetin, ndjenjat, marrëdhëniet, familjen e shkollën dhe të ardhmen   Prindër dhe mësues! Adoleshenca është ...

  Flisni me adoleshentët për gjërat e rëndësishme për ta
 • Zemërimi tek adoleshentët

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2016/02/kopertina-rage1-200x150.jpg

  Published February 15, 2016 at 2:42 pm - 2 Comments Zemërimi tek adoleshentët   Vitet e adoleshencës janë të trazuara: një periudhë vërshimi dhe zbulimi vetjak. Por disa adoleshentë përballen  me humbjen e kontaktit me pjesëtarë të familjes për shkak të keqtrajtimi ...

  Zemërimi tek adoleshentët
 • Ju mund të arrini çdo gjë që doni

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2014/11/ju-mund-te-arrini-200x150.png

  Published November 13, 2014 at 11:53 am - 2 Comments Sipas një studimi të fundit, botuar në “Guardian”, faktor kryesor për të arritur suksesin është lumturia dhe jo të punuarit shumë. Njerëzit gazmorë kanë më shumë gjasa që të provojnë gjëra të reja dhe ta sf ...

  Ju mund të arrini çdo gjë që doni
 • Fuqia e instinktit në biznes

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2013/03/kopertina-72-200x150.jpg

  Published March 8, 2013 at 12:28 pm - One Comment Suksesi i biznesit përshkohet nga procesi i thjeshtë i vëzhgimit dhe kuptimit të natyrës njerëzore. Sipërmarrësit dhe menaxheret  duhet të kenë besim tek intuita, te dijet e fituara dhe të mprehura nëpërmjet përvoj ...

  Fuqia e instinktit në biznes
 • 100 mënyra për të motivuar punonjësit

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/10/100menyra-200x150.jpg

  Published October 30, 2012 at 1:00 pm - One Comment Si arrijnë drejtuesit rezultate marramendëse, pa i sforcuar të tjerët Sekreti i menaxherëve të zotë qëndron tek aftësia për të motivuar dhe bërë punën përmes punonjësve që drejtojnë. Motivimi i punonjësve ësht ...

  100 mënyra për të motivuar punonjësit
 • Shpirtra të bukur

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/08/shpirtra-te-bukur-web-200x150.png

  Published August 23, 2012 at 12:33 pm - One Comment Gjashtë shoqe rreth të 30-tave që jetojnë në Nju-Jork, takohen një mbrëmje në apartamentin e njërës prej tyre për të festuar paralindjen e një bebeje. Janë gjashtë gra profesioniste, që jetojnë në një qytet dhe ...

  Shpirtra të bukur
 • Familja e sekreteve

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/kopertina-e-familjes-se-sekreteve-200x150.jpg

  Published March 27, 2012 at 2:30 pm - One Comment   Xhorxh W. Bush largohet nga pushteti si një president që shumë njerëz mund ta konsideronin si popullor dhe shumë të tjerë, si një nga fatkeqësitë më të mëdha në historinë amerikane dhe Russ Baker bën pyetjen ...

  Familja e sekreteve
 • Drejtimi dhe vetëmashtrimi

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-16-5-150x150.jpg

  Published March 9, 2012 at 11:26 am - One Comment “Drejtimi dhe vetëmashtrimi” tregon se shumica e problemeve që lidhen me personat dhe kompanitë janë rezultat i atij që quhet “vetëmashtrim”. Përmes një historie zbavitëse dhe shumë edukative, në këtë libër s ...

  Drejtimi dhe vetëmashtrimi
 • Olimpiadat kombëtare të matematikës 3

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-796-6-7-150x150.jpg

  Published March 7, 2012 at 3:00 pm - No Comments Në LIBRIN E TRETË jepet paraqitja e ushtrimeve dhe problemave të vitit të katërt, të dhëna kryesisht në fazën finale, por edhe në atë të dytë. Këto tri libra me ushtrime rekomandohen për nxënësit e të katër vite ...

  Olimpiadat kombëtare të matematikës 3
 • Olimpiadat kombëtare të matematikës 2

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-796-6-6-150x150.jpg

  Published March 7, 2012 at 2:55 pm - 2 Comments LIBRI i DYTË përfshin ushtrime dhe problema të olimpiadave të matematikës nga viti 1985 e deri më 2005, për vitin e tretë ( praktikisht të të gjitha olimpiadave të organizuara në Shqipëri). Këto tri libra me ushtrime ...

  Olimpiadat kombëtare të matematikës 2
 • Olimpiadat kombëtare të matematikës 1

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/mateleshit-150x150.jpg

  Published March 7, 2012 at 2:49 pm - 7 Comments LIBRI i PARË përfshin ushtrime dhe problema ( të zgjidhura), për vitin e parë dhe të dytë të shkollës së mesme, të dhëna në olimpiadat e matematikës për shkollat e mesme në fazën e dytë dhe të tretë ( që ësht ...

  Olimpiadat kombëtare të matematikës 1
 • Tryeza e festave

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-15-7-150x150.jpg

  Published March 5, 2012 at 4:30 pm - 4 Comments Festat familjare të Vitit të ri, Krishtlindjeve, Shën Valentinit, festave fetare, fejesat e martesat, ditëlindjet, përvjetoret, festat zyrtare dhe pritje të ndryshme janë ngjarje të gëzueshme, por dhe që kërkojnë tryez ...

  Tryeza e festave
 • Gatime me mish dhe me peshk

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-764-8-110x150.jpg

  Published March 5, 2012 at 4:24 pm - 3 Comments Mishi dhe peshku kanë rëndësi të madhe për organizmin e njeriut. Mishi (sidomos nënproduktet e tij), përmban një sasi të madhe proteinash vitaminash dhe kripërash minerale. Duhet të dimë ta përcaktojmë mirë cilësin ...

  Gatime me mish dhe me peshk
 • Gatime me perime dhe gjellë tradicionale shqiptare

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-764-7-0-150x150.jpg

  Published March 5, 2012 at 4:19 pm - 2 Comments “Gatimet me perime dhe gjellët tradicionale shqiptare”  janë një pasuri e paçmueshme e kuzhinës sonë. Pa u menduar gjatë, duke shfletuar faqet e këtij libri, çdo amvisë do ta ketë më të lehtë të zgjedh ...

  Gatime me perime dhe gjellë tradicionale shqiptare
 • Lloje të ndryshme bukësh

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-825-4-9-150x150.jpg

  Published March 5, 2012 at 4:15 pm - 3 Comments Në këtë libër gjenden receta të ndryshme për prodhimin e bukëve. Në çdo recetë, masat janë matur në mënyrë të tillë që të përgatiten një bukë e madhe ose dy bukë të vogla, sasi kjo që i mbulon nevojat e nj ...

  Lloje të ndryshme bukësh
 • Historiku i botërorëve të futbollit – Pjesa II

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-09-3-150x150.jpg

  Published March 5, 2012 at 4:03 pm - No Comments Midis dëshirave dhe shqetësimeve tona të përditshme, bën vend një skuadër që nuk është thjesht e vetëm skuadra e zemrës, por ndoshta shumë më tepër se aq. Në faqet e këtij libri nuk do të mungojnë as rekordet. R ...

  Historiku i botërorëve të futbollit – Pjesa II
 • Zonja sqimatare

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-27-0-150x150.jpg

  Published March 5, 2012 at 8:37 am - No Comments Xhoiselina Zhënëvrë Mershantier Xhonsi, e arsimuar në kolegjin “Brajën Maur” dhe për ca kohë banore e Skardejlit, është rritur në mënyrë të atillë që të sillet gjithnjë si zonjë. Por ja që po të kes ...

  Zonja sqimatare
 • Snobët

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/kopertina_snobetvogel-140x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 4:07 am - One Comment Editi është një bionde e bukur angleze, mjaft e edukuar, vajza e vetme e një llogaritari të klasës së mesme, e punësuar në një agjenci pronash, por e palumtur me jetën që bën. Ajo mendon se e ardhmja e saj është të ...

  Snobët
 • Përgjigje për 120 pyetjet më të vështira

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/pergjigje-per-120-pyetjet-m-142x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 4:03 am - 4 Comments Një libër shumë i lehtë për t’u lexuar, që ndalet në një sërë pyetjesh interesante dhe zbavitëse.  Përgjigjet e tyre me siguri që do t’i zhvillojnë më tej aftësitë dhe dijet tuaja. Nëse jeni menaxher ...

  Përgjigje për 120 pyetjet më të vështira
 • Zonja pa emër

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/zonja-pa-emer-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 4:00 am - No Comments “Zonja pa emër” është historia e vetëvrasjes së një shkrimtari të ri, i cili, duke i dhënë fund jetës, afirmon përmasat mistike të dashurive të tij të mëdha dhe triumfon mbi banalitetin anakronik të nj ...

  Zonja pa emër
 • Frymë të vdekura

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/fryme-te-vdekura-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:50 am - No Comments Për herë të parë në shqip, pjesa e dytë e mbetur e romanit “Frymë të vdekura” – njërit prej librave më të mrekullueshëm të letërsisë botërore, që për një shekull e gjysmë vazhdon të mahnitë ...

  Frymë të vdekura
 • Ëndërro, sfido dhe do t’ia dalësh

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/enderro-sfido.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:43 am - One Comment Meso te fshehtat e nje ikone boterore Gjate gjithe jetes sime kam luftuar për të arritur suksese si biznesmen, gjatë aventurave të ndryshme, si autor, si baba dhe si bashkëshort krenar. Dua të ndaj me ju ato që kam mësuar ...

  Ëndërro, sfido dhe do t’ia dalësh
 • Pas bukurisë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/pas-bukurse.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:38 am - No Comments Bukuria e vërtetë s’është dukja, por sharmi harmonia e duhur mes trupit dhe shpirtit. Sot bukuria nuk quhet me si një dhuratë që natyra disave ua ka mohuar e disa të tjerëve ua ka falur, por si dicka që të gjithë ...

  Pas bukurisë
 • Prindër mendjehollë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/prinder-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:32 am - No Comments Një rrugë e re e shkëlqyer për të çliruar potencialin e fëmijës suaj. Sa më energjike të jetë jeta juaj, ashtu do të jetë edhe ajo e fëmijëve tuaj. Nëse i shfrytëzoni në maksimum çastet që jetoni, të njëjtën ...

  Prindër mendjehollë
 • Këmbëngul të jesh vetvetja

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/kembegul-te-jesh-OKI-104x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:29 am - 2 Comments Libri “Këmbëngul të jesh vetvetja” flet për konfliktet me të cilat përballen adoleshentët sidomos në shkollë. 26 adoleshentë të të gjitha rracave rrëfejnë për jetën e tyre dhe se sat ë vështirë e kan ...

  Këmbëngul të jesh vetvetja
 • Marketingu

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Kotleri-140x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:26 am - No Comments Filip Kotler është një nga ekspertët më të njohur në strategjinë e marketingut dhe ka marrë çmimin “Lideri i mendimeve të marketingut” prej Shoqatës Amerikane të Marketingut. Aktualisht ai është professo ...

  Marketingu
 • Mashtruesi

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/mashtrues4587986-113x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:23 am - No Comments Shkurt 1942. Një polak dhe një franceze romantike takohen në një qytet të Frances dhe menjëherë ndërmjet tyre lind pasioni, ndjenja e zjarrtë e dehëse. I jashtëzakonshëm, me një egoizëm dhe lakmi të madhe, që vetë ...

  Mashtruesi
 • Mallkimi i Edgarit

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/mallkimi_1OK-113x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:20 am - One Comment Edgari e donte pushtetin, por i urrente aleatet e tij. Do ti dukej poshteruese nese do ta vinin ne loje perpara zgjedhesve, te cilet nuk kishin as nje te mijten e kapacitetit te tij per te arsyetuar. Gjithashtu, ai nuk pranonte qe ...

  Mallkimi i Edgarit
 • Të negociosh si fëmijë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Te-negociosh-si-femije-155x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:18 am - No Comments Përmes një mendjehollësie dhe humori të rrallë, që do t’ju ndihmojë ta zgjidhni shejtanin e vogël që keni brenda vetes, ky libër zbavitës dhe tepër serioz, ju paraqet disa nga taktikat më të frytshme të negoci ...

  Të negociosh si fëmijë
 • Si t’i ushqejmë fëmijët në mënyrë të shëndetshme

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/si-te-ushqejme-femijetmadhe-113x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:15 am - No Comments Ky libër përmban këshilla për ushqyerjen e shëndetshme të fëmijëve dhe trajtimin e atyre që janë mbi peshë. Gjithashtu, është edhe një udhëzues për përgatitjen e vakteve pa shumë mundim. Të përgatitura nga prin ...

  Si t’i ushqejmë fëmijët në mënyrë të shëndetshme
 • Receta Vere

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/receta-vera-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 3:02 am - 3 Comments Në faqet e këtij libri, amvisat do të gjejnë një numër të madh recetash gatimi, që do t’u krijojnë mundësinë që çdo ditë të sjellin në tryezat e tyre një shumëllojshmëri aromash dhe shijesh. Në fillim jep ...

  Receta Vere
 • Ti, e dashur…

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/ti-e-dashur-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 2:59 am - No Comments Franci ka rënë në dashuri dhe jeton mrekullisht me të dashurën e tij. Por Franci 26 vjec është shëndetlig e i sëmurë rëndë, me pak shpresa për jetën. I shtruar në spital, jeton i vetëm në dhomën e tij, nën oksig ...

  Ti, e dashur…
 • Melanura vrasëse

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/vrasesse-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 2:49 am - One Comment Ai, Tatani fatkeq, qe endur vërdallë duke u mburrur së tepërmi me fatin që i kishte pikuar në pjatë: në barkun e një melanure të shijshme ai kishte gjetur një unazë antike të çmuar, tepër të çmuar për një varfan ...

  Melanura vrasëse
 • Psikologji për fëmijët

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/psiko-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 2:39 am - 3 Comments Je tip i mbyllur apo i hapur? Optimist apo pesimist? Je krijues? Je trumajtë apo trudjathtë? Cilën gjuhë të trupit përdor? Nëse dëshiron të mësosh diçka më shumë rreth vetes, “Psikologji për fëmijët” ë ...

  Psikologji për fëmijët
 • Si ta ruajmë inteligjencën

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/si-ta-150x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 2:30 am - One Comment Si ta ruajmë inteligjencën dhe si të mbajmë në formë trurin gjatë tërë jetës? Truri ynë pëson ulje të rendimentit në vite dhe pas moshës 50 vjeç ndodh humbja e neuroneve me një ritëm më të shpejtë. Ndaj truri ...

  Si ta ruajmë inteligjencën
 • Si të ushqehemi, kur kemi diabet?

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/diabeti-copy1-171x150.jpg

  Published March 4, 2012 at 2:25 am - No Comments Ky libër ofron një panoramë të detajuar, por jo teknike, të diabetit dhe përqendrohet tek ai i tipit 2. Elaine Magee rendit në mënyrë të qartë gjetjet e fundit mjekësore që lidhen me shkaqet e diabetit, si dhe trajtim ...

  Si të ushqehemi, kur kemi diabet?
 • Përtej orarit 9 me 5

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/978-99956-23-05-0.jpg

  Published March 4, 2012 at 2:22 am - No Comments Në këtë studim mahnitës, ku tregohet se si ndërveprojmë me kohën në jetën tonë, Sarah Norgate na fut në psikologjinë e kohës. Ajo analizon qëndrimet e ndryshme dhe perceptimet e kohës në mbarë botën. Si nisi idej ...

  Përtej orarit 9 me 5
 • Si të kujdeseni për fëmijën tuaj

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/978-99943-37-54-5.jpg

  Published March 3, 2012 at 12:10 pm - No Comments Udhëzues me ilustrime për kujdesin mjekësor të prindërve ndaj fëmijëve Çdo prind dëshiron të ketë sa më shumë njohuri për ankesat e zakonshme të fëmijëve. -Si të kujdeseni për fëmijën tuaj- mbulon më shumë s ...

  Si të kujdeseni për fëmijën tuaj
 • Midis zhgënjimit dhe mitit

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Midis-zhgenjimit-dhe-mitit-156x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 11:46 am - 2 Comments Kjo përmbledhje esesh, skicash dhe artikujsh s’është veçse një përpjekje imja për të kuptuar, ose përshkruar, neurozën post-traumatike të Amerikës, e ndoshta të mbarë Perëndimit, pas tronditjes kapitale të 11 ...

  Midis zhgënjimit dhe mitit
 • Kur humba “virgjërinë”

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Kur-humba-virgjerine-174x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 11:19 am - No Comments Libri më i shitur në botë KUR HUMBA “VIRGJËRINË” është një autobiografi e biznesmenit më të shquar britanik Richard Branson. Bransoni ka një listë me arritje, të pakrahasueshme me asnjë biznesmen tjetër ...

  Kur humba “virgjërinë”
 • Nuk kemi lindur për të vuajtur

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Nuk-kemi-lindur-kop-139x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 11:11 am - No Comments Kur të mbërthen dhimbja, nuk duhet as t’i shmangesh dhe as ta luftosh, por duhet të dorëzohesh para saj, t’i hapësh udhë. Duke e vëzhguar pa dashur ta shpjegosh, ta përjetosh pa u munduar ta flakësh tej, sikle ...

  Nuk kemi lindur për të vuajtur
 • Çiftet

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Ciftet-kopertina-copy-151x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 10:59 am - No Comments Burrat dhe gratë bëjnë historinë, si në rrafshin politik ashtu edhe në artet, shkencat dhe modat, por ata janë shumë rrallë vetëm: gruaja ndodhet pranë burrit të saj ose burri pranë gruas së tij; secili bashkëshort ...

  Çiftet
 • Menaxhimi i perfomancës

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Menaxhimi-i-performances-138x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 10:51 am - No Comments Menaxhimi i performancës së stafit të një kompanie është një mekanizëm që kontribuon në ecurinë e stafit dhe të vet kompanisë. Me anë të qartësimit të objektivave të kompanisë, rishikimit të rregullt dhe shndë ...

  Menaxhimi i perfomancës
 • Pyetni klientët sa të mirë jeni

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Pyetni-klintet-sa-te-mire-jeni-Coveri-142x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 10:47 am - No Comments Fuqia e konsumatorit është më e madhe se kurrë më parë. Megjithatë, distanca ndërmjet asaj që premtojnë kompanitë dhe asaj çfarë provojnë konsumatorët asnjëherë s¿ka qenë kaq e madhe, gjë që e tregojnë edhe n ...

  Pyetni klientët sa të mirë jeni
 • Përtej arsyes

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Pertejarsyes-MAIL-5-141x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 10:36 am - One Comment Në librin “Përtej arsyes” do të mësoni se si t’i përdorni emocionet për ta shndërruar një zhgënjim – qoftë ky i vogël apo i madh, profesional apo personal – në një mundësi përfitimi pë ...

  Përtej arsyes
 • Historiku i botërorëve të futbollit – Pjesa I

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-09-2-150x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 10:35 am - No Comments “Historiku i botërorëve të futbollit”, i pasur me fotografi, skema dhe statistika, ku nuk mungojnë as gazmoret, ju sjell një përmbledhje të betejave më të spikatura në fushën e gjelbër. Kupa e Botës – ...

  Historiku i botërorëve të futbollit – Pjesa I
 • Tregime të zgjedhura nga autorë grekë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-796-9-0-150x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 9:48 am - 2 Comments Drama të mëdha – të trajtuara herë me dhimbje e herë me humor, sarkazëm dhe autosarkazëm – zënë vend në këtë libër, i cili paraqet disa nga faqet më të arrira të prozës së shkurtër greke. Personazhe ...

  Tregime të zgjedhura nga autorë grekë
 • Vera vrasëse

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-764-2-x-150x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 9:27 am - No Comments Ngjarjet e këtij libri zhvillohen në jug të Francës, në një lokalitet në Grenoblë, në vitet `70-të. Nuk është një histori dashurie, por një histori për dashurinë, për forcën që ka ajo për të ndërtuar, por, p ...

  Vera vrasëse
 • Epoka e Napoleonit

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/napoleon-142x150.jpg

  Published March 3, 2012 at 9:00 am - No Comments Epoka e Napoleonit e ndryshoi rrënjësisht Europën dhe hodhi themelet e botës moderne. Alistair Horne, një nga kronikanët e mëdhenj të historisë franceze, na sjell një rrëfim të freskët të ndodhive të asaj kohe të j ...

  Epoka e Napoleonit
 • Truri i fëmijës

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Truri-i-femijes-OK-2444444-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 4:20 pm - One Comment Tony Buzan meriton një medalje për zbulimin e konceptit që ruan shëndetin mendor me anë të Hartave të Mendjes, të cilat i bëjnë detyrat e vështira mendore të mundshme, madje të pëlqyeshme, duke vënë në punë anën ...

  Truri i fëmijës
 • Magdalena

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/marimadhe-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 4:04 pm - No Comments Mari Magdalena është reale, siç janë edhe gratë e tjera rreth Jezusit, dishepujt, perandorët dhe një sërë emrash të tjerë që do t’i njihni nga Testamenti i Ri, duke përfshirë edhe Klaudius Lisias. Rastësisht, Pjet ...

  Magdalena
 • Rastësisht e dashuruar

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-825-3-5-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:49 pm - No Comments E dashuruar rastësisht, por e dashuruar me të vërtetë, me forcë dhe ëmbëlsi. Ishte e pamundur të mos e doje pas gjithë atyre viteve të kaluara në rrugë, mes varfërisë, frikës e vetmisë që e kishin shoqëruar jetë ...

  Rastësisht e dashuruar
 • Në kërkim të lumturisë(Si mund të ndihemi të lumtur e të gëzuar çdo ditë)

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/lumturise-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:45 pm - No Comments Të gjithë duam ato gjëra për të cilat jemi të sigurt se do të na bëjnë të lumtur: para, sukses, pavarësi, dashuri. Por kur më në fund i kemi, për habinë tonë, jemi po njësoj të trishtuar, të rënduar apo ata nje ...

  Në kërkim të lumturisë(Si mund të ndihemi të lumtur e të gëzuar çdo ditë)
 • Njohuri plotësuese matematike për olimpiadat 2

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/matematika-21-113x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:43 pm - 3 Comments   Libri trajton njohuri mbi gjeometrinë elementare. Me interes është edhe përfshirja e disa elementeve nga stereometria dhe shndërrimet gjeometrike. Shtjellimi teorik shoqërohet me shembuj të ndryshëm ushtrimesh dhe p ...

  Njohuri plotësuese matematike për olimpiadat 2
 • Vajzat në rrugë të mbarë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Vajzat-ne-rruge-te-mbare-160x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:40 pm - One Comment Nëse një vajzë nuk është e kujdesshme në adoleshencë, ajo mund të bjerë në kurth, ngaqë pamja vlerësohet si më e rëndësishme se vetë qenia e saj dhe për një të dashur ajo humb një pjesë të vetvetes. Kjo mund ...

  Vajzat në rrugë të mbarë
 • Seksi ynë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-11-4-154x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:35 pm - No Comments Për gratë, seksi është përbërësi thelbësor i ekzistencës, i mënyrës si shprehen si qenie njerëzore. Të mendosh se seksualizmi fillon dhe mbaron me organet gjenitale, se roli i tij thjeshtëzohet në arritjen e orgazm ...

  Seksi ynë
 • MITET: Më të famshmet e Lashtësisë

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Mitet-170x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:32 pm - 2 Comments Gjuha gëlon nga fjalë dhe shprehje që i drejtohen mitologjisë greke. Përmes tyre, kultura jonë ka ditur të farkëtohet dhe të gjejë shprehjen e vet. Në mënyrë të figurshme, mitet shpjegojnë lëvizjet e natyrës, cikl ...

  MITET: Më të famshmet e Lashtësisë
 • GJUETARI I SPIUNËVE

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/GJUETARI-I-SPIUNEVE--150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:25 pm - No Comments Viktor Çerkashini, një oficer me karrierë 40-vjeçare në KGB, ka qenë një nga lojtarët kryesorë në spiunazhin gjatë Luftës së Ftohtë. Karriera e tij është mjaft e pasur me episode dhe drama, që nisin nga koha e tra ...

  GJUETARI I SPIUNËVE
 • Vajza e doktorit

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/Vajza-e-doktorit-142x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:23 pm - No Comments “Vajza e doktorit” është një libër sa vetjak, aq edhe universal, i shkëlqyer dhe zbavitës. Ai shquhet për një inteligjencë mahnitëse, brishtësi dhe vitalitet. Liza është një karakter simpatik, me të cili ...

  Vajza e doktorit
 • Njohuri plotësuese matematike për olimpiadat 3

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/matematikes-3-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 3:14 pm - One Comment   Kombinatorika”, me të cilën mbyllet kolana e librave të hartuar posaçërisht për nxënësit dhe mësuesit e interesuar për olimpiadat matematike, pasqyron një pjesë teorike të rëndësishme e të domosdoshme ...

  Njohuri plotësuese matematike për olimpiadat 3
 • Presidenti i Planetit të Kuq

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/presidenti-i-planetit-te-ku-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 2:53 pm - 6 Comments   Romani Presidenti i Planetit të Kuq vjen te fëmijët si një ujëvarë e freskët, plot ngjarje, episode dhe aventura të habitshme, që të mbeten në mendje. Ai është ndërtuar me një stil të rrjedhshëm, me një gj ...

  Presidenti i Planetit të Kuq
 • Zbukurojmë duke lyer – 1

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-02-5-150x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 2:44 pm - No Comments Jo gjithmonë jemi të qartë se si dëshirojmë ta lyejmë një dhomë apo gjithë shtëpinë. Megjithatë, ju mos e humbisni frymëzimin përballë murit të bardhë. Duhet të keni besim te shijet tuaja, por edhe një këshill ...

  Zbukurojmë duke lyer – 1
 • Kopshtari i paepur

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/kopshtari-250x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 2:18 pm - No Comments Aktivistja Tesa Kuejëll gjendet e vrarë në mënyrë mizore në një zonë të pabanuar të Kenias Veriore. Në vendngjarje të gjitha gjurmët të çojnë në një krim pasioni, sidomos pasi një doktor, i cili ishte edhe shoq ...

  Kopshtari i paepur
 • Komploti i Berlinit

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/komploti-i-Berlinit-141x150.jpg

  Published March 2, 2012 at 2:06 pm - One Comment Berlin, qershor 1963. Xhek Telleri nuk duhej të ndodhej atje. Ai nuk ishte më efektiv i Kompanisë pas dështimit në Gjirin e Derrave. Por një agjent i CIA-s nuk del kurrë nga loja. Dhe pikërisht disa ditë përpara vizitës ...

  Komploti i Berlinit
 • Kiti Harris – spiunia me shtatëmbëdhjetë emra

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/978-99943-37-91-0.jpg

  Published March 1, 2012 at 4:12 pm - No Comments Kiti Harris ishte një nga figurat kryesore të rrjetit të spiunazhit sovjetik në botë gjatë shekullit të 20-të. Ajo drejtoi agjentë në Londër, Berlin, Shangai, Meksikë dhe Los Alamos. Kiti luajti një rol të madh për ...

  Kiti Harris – spiunia me shtatëmbëdhjetë emra
 • Jo çfarë thua, por çfarë bën

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/jo-cfare-thua-po-cfare-ben--150x150.jpg

  Published March 1, 2012 at 3:57 pm - No Comments I shkruar nga bashkautori i best-sellerit “Nuk janë të mëdhenjtë që hanë të vegjlit, por janë të shpejtët që hanë të ngadaltët”, ky libër është një udhëzues i domosdoshëm menaxhimi, për të bërë të mund ...

  Jo çfarë thua, por çfarë bën
 • Historiania

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/historiania.jpg

  Published March 1, 2012 at 3:42 pm - No Comments Natën vonë, duke rrëmuar në bibliotekën e të atit, një vajzë gjen rastësisht një libër të lashtë me ca germa të zverdhura të kobshme, Shënimi në të është tronditës: “Pasardhësit tim të dashur të pafat”. ...

  Historiania
 • E ëmbla shtëpi

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/MAIL-E-embla-shtepi-142x150.jpg

  Published March 1, 2012 at 2:58 pm - One Comment Ky roman tregon se si luhet fati i  një familjeje përgjatë verës së tre viteve, në një interval kohor dhjetëvjeçar dhe në të njëjtin plazh: në brigjet e La Manshit. Nga njëra anë është Suzana – mamaja dhe g ...

  E ëmbla shtëpi
 • Hudhra

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/hudhra-140x150.jpg

  Published March 1, 2012 at 2:39 pm - No Comments Për shekuj me radhë, hudhra është bërë e famshme për efektet e saj shëruese. Studimet e sotme shkencore dhe klinike po tregojnë se hudhra parandalon sëmundjet kardiovaskulare, infeksionet bakteriale, ato të mykut dhe ka ...

  Hudhra
 • Gjithçka për shtëpinë 2:Riparimi i objekteve shtëpiake

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/99943-37-03-3-150x150.jpg

  Published March 1, 2012 at 2:27 pm - No Comments Duke pasur parasysh rrezikshmërinë që paraqet energjia elektrike, është mirë të njihen disa parime, përpara se të ndërmerren punë që kanë lidhje me të. Mësoni si të realizoni instalime të vogla, si të rregulloni, ...

  Gjithçka për shtëpinë 2:Riparimi i objekteve shtëpiake
 • Gjithçka për shtëpinë 3 – Zbukurojmë duke restauruar

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/zbukurojme-duke-restaururar-30.jpg

  Published March 1, 2012 at 2:23 pm - No Comments Ide për të pasur një shtëpi të rregulluar bukur? Rregullimi i shtëpisë mund të duket i vështirë kur sipërfaqja e saj është e vogël, por duke e organizuar mirë punën dhe duke nxjerrë në pah pjesën më të mirë t ...

  Gjithçka për shtëpinë 3 – Zbukurojmë duke restauruar
 • Duajini punonjësit,që të mos i humbisni

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/duajini_punonjesit1111-147x150.jpg

  Published March 1, 2012 at 1:36 pm - No Comments Ata janë punonjësit tuaj të talentuar, të përkushtuar, plot potencial dhe qytetarë të besueshëm. Pavarësisht nga luhatjet ekonomike, ju doni që ata të qëndrojnë. Madje doni që ata të jenë të interesuar, të motivu ...

  Duajini punonjësit,që të mos i humbisni
 • Babai në shi

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/03/bab-kop.-141x150.jpg

  Published March 1, 2012 at 1:27 pm - One Comment “Babai në shi” është roman-elegji për parajsën e humbur të dashurisë familjare, për zhgënjimet dramatike të individit e të shoqërisë sonë përballë një morali të ri dhe një mënyre të re jetese. Pës ...

  Babai në shi
 • Dieta IG

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/dieta-IG1-141x150.jpg

  Published February 29, 2012 at 4:26 pm - No Comments “Dieta IG” – libri më i shitur në mbarë botën, tashmë i rishikuar dhe i plotësuar me receta të reja gatimi për mënyrën e ushqyerjes dhe me mbi 100 ushqime shtesë sipas grupeve – me ngjyrë të ze ...

  Dieta IG
 • Asgjë tjetër,veçse e vërteta

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/99943-37-28-9-150x150.jpg

  Published February 29, 2012 at 4:14 pm - No Comments “Tani edhe zonjushkat po na bëhen avokate”! Nga banka e të akuzuarve, disa të penduar vështrojnë të bezdisur vajzën imcake, që po qëron pa pushim dokumente e fakte për t’iu kundërvënë deklaratave të ...

  Asgjë tjetër,veçse e vërteta
 • Arratia

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/arratia-142x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 3:39 pm - No Comments Një roman i shkruar me një stil të veçantë, ku fragmentet e rrëfimit krijojnë një mozaik dhimbjesh, por dhe shprese që nuk vdes. Dhimbja për jetën në Marok dhe shpresa për të kaluar përtej detit e për të shkuar n ...

  Arratia
 • ALERGJITE që shkaktohen nga ushqimi

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/alergjite-151x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 3:29 pm - 2 Comments Në dhjetëvjeçarët e fundit, mjedisi që na rrethon është transformuar rrënjësisht dhe me shpejtësi: produkte kimike të panjohura nga natyra janë përherë e më të pranishme në ujë, në ushqime dhe në objektet që n ...

  ALERGJITE që shkaktohen nga ushqimi
 • 9 gënjeshtrat që mbajnë peng biznesin

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/kopertina9genjeshtrat-220x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 3:25 pm - No Comments  Duhen para për të fituar para.  Gjithçka që më duhet të di, është si të fitoj para.  Kemi nevojë të bëhemi të njohur.  Përvoja do të më sjellë përfitime.  Jam viktimë e rrethanave.  Duhet të jeni dorësh ...

  9 gënjeshtrat që mbajnë peng biznesin
 • 50 udhëheqësit ushtarakë që ndryshuan botën

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/kopertina-50-ushtaraket-173x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 1:50 pm - No Comments Kush ishin Hainc Guderian, Togril Beu, Enriko Dandolo dhe Sargoni i Akadit? Ndonëse jo aq të njohur sa Atila, mbreti i hunëve, Xhorxh Uashingtoni apo Napoleon Bonaparti, ata janë udhëheqës ushtarakë mjaft të rëndësishëm ...

  50 udhëheqësit ushtarakë që ndryshuan botën
 • 50 Filozofët e pashmangshëm

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/filozofet-150x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 1:38 pm - No Comments “50 filozofët e pashmangshëm” është një rrugëtim në pesëdhjetë etapa përmes historisë së filozofisë. Ai fillon në agim të shekullit VI para Jezu Krishtit, në Greqi, sepse atje, për herë të parë, nje ...

  50 Filozofët e pashmangshëm
 • 100 receta për përgatitjen e picave, byrekëve, krepeve etj

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/100-receta-per-pergatitjen--135x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 1:36 pm - 10 Comments Në këtë libër do të gjeni 100 receta për përgatitjen e picave, byrekëve, piteve, krepave, tartave dhe petullave. Lexojeni me kujdes dhe, përveçse do të pasuroni njohuritë tuaja në fushën e gatimit, do të kuptoni se ...

  100 receta për përgatitjen e picave, byrekëve, krepeve etj
 • 100 receta makaronash të shijshme

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2012/02/100_receta_MAKARONAmadheeee-113x150.jpg

  Published February 28, 2012 at 1:18 pm - 5 Comments Makaronat përbëjnë pjesën më klasike të artit të kuzhinës. Ato i gjejmë thuajse në cdo tryezë, me një shumllojshmëri aromash dhe shijes. Libri “100 receta makaronash të shijshme” i autores Katerina Gremo ...

  100 receta makaronash të shijshme
 • Njeriu më i pasur në kohëra

  http://www.botimemax.com.al/max/wp-content/uploads/2013/07/njeriu-me-i-pasur-ne-kohera-200x150.jpg

  Published July 17, 2010 at 10:30 am - No Comments Sekreti i mbretit Solomon drejt suksesit, pasurisë dhe lumturisë Çdo vit tregun e pushtojnë me dhjetëra libra, që kanë si qëllim t’ju ndihmojnë të arrini më shumë sukses, pasuri dhe lumturi. Ndoshta do të mendonit: ...

  Njeriu më i pasur në kohëra

MAX Biografi

Familja e sekreteve

  Xhorxh W. Bush largohet nga pushteti si një president që shumë njerëz mund ta konsideronin si popullor dhe shumë të tjerë, si një nga fatkeqësitë më të mëdha në historinë amerikane dhe Russ Baker bën pyetjen kuptimplotë: Kush e donte në të vërtetë këtë njeri në krye të vendit dhe pse mbështetësit e tij […]

MAX Biznes

Donal J. Trump Si të bëhesh i pasur

“Si të bëhesh i pasur – kështu vendosa ta titulloj këtë libër, pasi sa herë që takoj njerëz, është pikërisht kjo ajo që ata më kërkojnë të dinë. Për të bërë një bukë, ju duhet të pyesni bukëpjekësin; për të bërë para, duhet të pyesni një miliardier.” –         Autori    – Në fillim arriti të bënte […]

Letersi e Huaj

Shpirtra të bukur

Gjashtë shoqe rreth të 30-tave që jetojnë në Nju-Jork, takohen një mbrëmje në apartamentin e njërës prej tyre për të festuar paralindjen e një bebeje. Janë gjashtë gra profesioniste, që jetojnë në një qytet dhe luftojnë për përzgjedhjet e tyre femërore. Nën flakën e qirinjve, ato tregojnë për përjetime të historive, të dashurive sekrete dhe […]Shekulli Online

Shkarko Katalogun